sosyal medya kitapları
sosyal medya kitapları

Sosyal Medya Kitapları

Sosyal medya, geleneksel medyaya karşı büyük bir başarı kaydetmiş ve bugün artık her yönüyle daha çok tercih edilir olmuştur. İnternet kullanıcı sayısının artmasına paralele olarak sosyal medya kullanıcısı sayısı dünya nüfusunun yarısından fazladır. Türkiye bu alanda daha da ilerde bulunmakta, 53 milyondan fazla sosyal medya kullanıcısı bulunmaktadır. Dolaysıyla markalar, firmalar açısından sosyal medyada bulunmak artık bir lüks olmaktan çoktan çıkmıştır.

Bugün sosyal medyada aktif olarak yer alamayan markalar zamanı yakalayamamışolarak görünmekte, hatta sadece var olmaları da yetmektedir. Doğru stratejiler geliştirerek ve güncel kalarak her an etkileşimde bulunmaları gerekmektedir. Tam da bu noktada sosyal medya kitapları markalar, şirketler ve bireyler için büyük avantaj sağlamaktadır.

Sosyal Medya İçin Kitap Önerileri

Sosyal medya kitapları sosyal medyanın pek çok farklı yönüne odaklanıyor. Bazı yazarlar sosyal medyanın iş hayatındaki yerine, bazıları günlük hayattaki yerine, bazıları kişiler arası ilişkiler boyutuna, bazılarıyla pazarlamaya etkisine odaklanıyor. Hemen hepsinde de nasıl kullanıldığı örneklerle gösterilere doğru kullanımı için neler yapılması gerektiğine dair yol haritası çiziliyor.

Siz marka ya da kişi olarak sosyal medyayı çok aktif kullandığınızı düşünebilirsiniz. Fakat her zaman daha iyisini yapabilirsiniz. Çünkü sosyal medyanın potansiyeli zannedilenden çok daha fazladır. Burada ne kadar mesafe kat edebileceğiniz ne kadar fazla kişiye ulaşabileceğiniz tamamen sizin sosyal medyayı ne kadar bilinçli kullandığınızla alakalıdır.

Sosyal Medya Kitapları
Sosyal Medya Kitapları

Sosyal medya kullanımı bir strateji işidir. Firmanız, markanız için bir sosyal medya stratejisi izliyor musunuz? Uyguladığınızı düşündüğünüz strateji ne kadar doğru? Bütün bunların cevaplarını öğrenebileceğiniz ve doğru adımlar atarak markalaşmayı daha ileri seviyeye taşıyabileceğiniz baş ucu kitapları bulunuyor.

Önereceğimiz sosyal medya kitapları yerli ve yabancı yazarların kalemlerinden çıkmış. Kimi zaman tek bir yazar tarafından hazırlanırken kimi zaman bir ekip çalışması ile ortaya çıkarılmış. Bir kısmı sosyal medya danışmanlığı yapan, büyük markalar için stratejiler geliştirmiş uzmanların eserleri iken bir kısmı da iletişim alanında görev yapan akademisyenlerin hazırlamış oldukları kitaplar. Her birisinden faydalı, sizi daha ileriye taşıyacak yazılar bulabilir, sosyal medyayı özellikle kurumsal manada daha etkili kullanmayı öğrenebilirsiniz. İşte bu alanda yazılmış kitaplar…

  1. Dijital Çağda İçerik Yönetiminin Kuralları–C.C. Chapman,AnnHandley

Pazarlama alanında mükemmel içerikler sunak gerekiyor. Bunun herkes farkında. Fakat günümüzde sadece bu yetmiyor. Mükemmel içeriklerin ilgi çekici, takip edilen ve unutulmayan hale getirmek gerekiyor. Bununla birlikte online içerik geliştirmek hiç de kolay değil. Facebook, Twitter, Youtube, Google gibi bütün kanalların en etkin özelliklerini kullanarak hedef kitleye ulaşmanız gerekiyor. Bunun da kendine has kuralları bulunuyor.

AnnHandley pazarlama profesyonelleri için içerik yöneticiliği yapan, C.C. Chapman ise online pazarlama danışmanı olarak görev yapan iki isim. Yazarlar tecrübelerini bir araya getirerek online içerik üretimi ve etkili yönetime dair önemli detayları bu kitapta okuyucularına aktarıyorlar. Genişletilmiş, güncel baskısında güncel örneklerle beraber içerik ile alakalı yapılan yanlışlar, yapılması gereken doğru adımlar ve içerik yönetiminin nasıl yapılması gerektiği gibi detaylar yer alıyor.

  1. Dijital Kabilelerin İzinde /Sosyal Medyada Netnografik Araştırmaları – Kaan Varnalı

Kaan Varnalı’nın kitabıfarklı bir açıdan sosyal medyaya yaklaşıyor. Bilindiği gibi etnografi, insan topluluklarını doğal ortamlarında inceleyen ve katılımcı gözlem ilkesini esas alan bir araştırma yönteminin adıdır.

Dijital çağ, benzer ilgi, amaç ve değerlere sahip insanların zaman ve mekândan bağımsız olarak bir araya gelerek dijital kabilelerini oluşturmalarına ortam hazırlamıştır. Bu yeni nesil insan topluluklarına bloglar, forumlar yer alıyor.Sosyal paylaşım siteleri, sözlükler gibi yeni sosyal alanlar bulunuyor. Bütün bu ortamların her birisinin kendine has doğası vardır. Bu yüzden de geleneksel etnografinin bu ortamlara özel uyarlanması gerekliliği ortaya çıkmış, netrografi tekniği şekillenmiştir.

Robert V. KozinetsKanadalı bir akademisyen ve pazarlama uzmanıdır. 90’lı yılların sonunda netrografi yöntemini geliştirmiştir. Bu kitap, söz konusu bilimsel yöntemin Türkiye’de tanıtılmasını amaçlamakta ve Kaan Varnalı ve öğrencilerinin yedi alan araştırmasının toplam dört konu bağlamında birleştirilesini içermektedir. Özellikle sosyal medya alanında çalışan uzmanlar, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler için bu kitap netrografi tekniğinin kavranabilmesi için eşsiz bir örnek niteliğinde.

  1. Dijitoloji / Yeni Nesil Pazarlama ve Satış – Emre Açıkel, Mehmet Çelikol

Emre Açıkel ve Mehmet Çelikoltarafından hazırlanan bu kitap, online çağın etkileriyle pazarlama ve satışın nasıl bir evrim geçirdiğini ele alıyor. Markalar ekseninde pazarlama ve satışın en temel bileşenlerinin nasıl geri dönülemez şekilde değiştiği ele alınıyor. Bunla birlikte tüketici davranışları bütün aleladeliği ile okuyuculara yansıtılıyor.

Kitapta e-posta pazarlamasından sosyal medyaya, mobil ticaretten elektronik ticarete kadar en güncel konularda stratejik tavsiyeler bulunuyor. Kitabın benzerlerinden farkı ise sektörden uzman isimlerle söyleşiler yapılmış olmasına dayanıyor. Alper Akcan, Esra Sertoğlu, Kurt Onur, Yenal Gökyıldırım, Sina Afra, Ufuk Tarhan, Erdem Yurdanur, Yüce Zerey, Halil Erdoğmuş, Mine Türkün, Elif Bakiler, Emrah Kaya, Emre Tok veAlemşah Öztürkgibi pek çok profesyonelin deneyimine yer veriliyor. Ayrıca her bölümdeki QR kod ile kitabın sınırlarını başka boyutlara taşıyabiliyorsunuz.

  1. Instagram ve Sosyal Ticaret- Çağatan Taşkın

Çağatay Taşkın’ın sosyal medya kitabı, sosyal medyanın ve sosyal medya pazarının gelişimini ele alıyor. Instagram’daki sosyal ticaretin nasıl gerçekleştiğini, buradaki güven olgusunu çeşitli altbaşlıklarla ele alıyor. Sosyal medyanın ticaret için nasıl kullanıldığını, kullanılabileceğini ve özellikle Instagram üzerinden yapılan ticaret üzerine faydalı bilgilere yer veriliyor.

  1. Markanız için İnterneti Nasıl Kullanmalısınız? – GaryVaynerchuk

GaryVaynerchuk, iş hayatına şarap satışıyla başlamış ve internetin nimetlerinden faydalanmış birisi. Bugün Youtube çağının ilk şarap gurusu olarak tanınıyor. Bu renkli kitabı ile GaryVaynerchuk hem Wall Street Journal hemde New York Times’da bestseller olmuştur. İlk yayınlandığı hafta kitap, Amazon’da bir numara, New York Times listesinde iki numara ve Wall Street listesine yedi numaradan giriş yapmıştır. Şu anda da kendi kategorisinde Amazon’un en çok satanlar listesinde yer almaya devam etmektedir.

GaryVaynerchuk özel ilgi alanlarını geliştirerek internetin olanaklarından faydalanan, bunu başarılı bir kariyere dönüştüren birisi. Amerikan televizyon şovlarının en önemli konuklarından birisi olarak yapmayı sevdiği şeyi kazanca dönüştüren kişi. İşte bu kitabında herkesin kendini bir marka olarak düşünmek mecburiyetinde olduğunu, bunu da nasıl yapması gerektiğini anlatıyor.

  1. Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya /Salih Seçkin Sevinç

Gelenekselmedya dendiği zaman yıllardır aklımıza televizyonlar, gazeteler, dergiler ve radyolar gelir. Son zamanlarda bunlarda milyonlarca liralık yatırımlar yapılsa a reklamlardan istenen geri dönüş alınamıyor. Fakat çok daha fazla etkiyi oluşturabilen çok özgün işler bulunuyor. Şirketler, markalar sosyal medyada yoksan, piyasada yoksun gerçeği ile gün geçtikçe daha iyi yüzleşiyorlar. Aksi taktirde en iyi ürünü en ucuzu fiyata satsalar dahi tüketiciye ulaşamayabiliyorlar.

Pazarlamanın geleneksel medyanın elinden ya da tekelinden çıkması yeni bir çağa girdiğimizi gösteriyor. Bu yüzden de yaratıcılık, girişimcilik, cesaret gibi kavramlar her geçen gün daha fazla öne çıkıyor. Salih Seçkin Sevinç’in çalışması pazarlama iletişiminde markalara, işletmelere yol gösteriyor. Bu kadar kaygan bir zeminde kendini doğru ifade edebilmeyi, anlatmak istediği gibi anlaşılmayı en etkili ve pratik şekilde yapmayı anlatıyor.

  1. Rakibini Yere Ser- Sosyal Medya Çağında Hikaye Anlatmak – GaryVaynerchuk

Pazarlama yapmak zaten son derece zor bir iş. Fakat giderek daha da zorlaşıyor. Fakat oturup bunun için üzülecek zamanımız yok. Pazarın gerçeklerine uyum sağlamak ve pazarlama adına ne yapmak gerekiyorsa en iyisini yapmak zorundayız.

Günümüzde sosyal medyada içerikler hiç olmadığı kadar önemli hale geldi. Nitelik olarak içerikler önemli olduğu gibi sosyal medya platformlarına ve mobil cihazlara uygun nitelikte içeriklere gerekiyor. Bunun için gücünüzü rastgele değil, doğru şekilde kullanmanız gerekiyor. Yeni mecralara uygun, farklı hikâye formları anlatmanız icap ediyor. Markanız için İnterneti Nasıl Kullanmalısınız ve Teşekkür Ekonomisi adlı kitapların yazarı GaryVaynerchuk bu kitabında da okura denenmiş sosyal medya stratejileri aktarıyor. Adeta bir eğitim kampı havasındaki bu kitap, sosyal medyada etkili hikâye anlatımına katkı sunuyor.

  1. Sosyal Medya 101 2.0- Pazarlamacılar için Sosyal Medyaya Giriş – Murat Kahraman

Sosyal Medya 101 kitabının ilk baskısı 2010 yılında yapılmıştı. İlk haliyle kitap o yıllardaki insanların günlük rutinlerinin bir parçası haline gelmiş olan sosyal medyayı tanıtma amacı ile hazırlanmıştı. Bu alanda profesyonel olarak var olmak isteyenler için bir giriş yapma amacındaydı.

İlk baskısından üç yıl sonra yeni baskısı yapılacak oldu. Fakat artık sosyal medya insanların hayatında üç yıl önceki yerde değildi. Artık sadece sosyal hayatın bir parçası olmanın çok ötesine geçmiş, bir vazgeçilmez halini almıştı. Özellikle iş hayatında pazarlama faaliyetlerinde sosyal medya ayağının göz ardı edilmesi mümkün olmadığı gibi bu ayağın aksatılması halinde diğer çabalar etkisiz kalacaktı. Yazar bütün bunları düşünerek eserinde güncellemeler yapmaya karar verdi ve neredeyse kitap, baştan sona değişti.

Murat Kahraman’ın güncel sosyal medya kampanyalarında örneklerle desteklediği bu kitabı, kendi deyişiyle okuyanları belki bir sosyal medya gurusu yapmaya yeterli değil. Fakat konuyla doğrudan ilgilenen herkesin işine yarayacak birçok bilgi bu kaynakta yer alıyor.

  1. Sosyal Medya Canavarı Olmak- Oğuzhan Saruhan

Oğuzhan Saruhan uzun yıllardır sosyal medya üzerine çalışmalar yapıyor. Sosyal medya kitabı ile sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanmak, sosyal medya platformlarını potansiyel iş ağına dönüştürmekisteyenlere önerilerde bulunuyor. Bir yol gösterici niteliğindeki kitapta pek çok araştırmaya ve örnek olaylara yer verilmiş. Yazar, örnek olaylar üzerinden konuları ele alıyor. Bazı iletişim fakültelerinde ders kitabı olarak okutularak içerik üretimi, kriz yönetimi, rakip analizi, hedef kitle taraması gibi konulara yer veriliyor.

Yine bu kitapta Facebook, Instagram, Youtube, Twitter gibi sosyal medya platformlarında takipçi sayısını arttırmanın yolları üzerine bilgiler veriliyor. 2019 yılında kendi alanında da en çok satan olmayı başarmış bulunuyor.

  1. Sosyal Medya İletişimi- Erdem Taşdemir/Emre Ş. Aslan

Sosyal Medya İletişimi adlı kitap, sosyal medya çalışmalarına ilgi duyan, bu alanda çalışan herkese faydalı olacak nitelikte. 2017 yılında yayınlanmış ve sosyal medyanın kişilere ulaştırılan mesajların kişiselleştirilmesinden dolayı iletişimin çok önemli olduğuna dikkat çekiliyor. Sosyal medyanın ilişkili olduğu alanlarda nasıl değişim ve gelişimlere neden olduğuna dikkat çekiliyor. Teknoloji, halkla ilişkiler, spor, reklam, marka gibi pek çok konu ile sosyal medyanın etkileşimi üzerinde duruluyor.

  1. Sosyal Medya Pazarlaması- Erkan Akar

Erkan Akar’ın yazmış olduğu Sosyal Medya Pazarlaması kitabı sosyal medya kitapları arasında ilklerden birisi. Akar, sosyal medya pazarlaması alanındakikavramları tek tek açıklıyor. Çağa ayak uydurarak ve gelişmeleri yakından takip ederek örneklerle okurlara sunuyor. İlk baskısı 2010 yılında yapılan kitap, Eylül 2018’de üçüncü baskısını yapmış, alanında oldukça fazla ilgi görmüştür.

Sosyal Medya Pazarlaması kitabında sosyal çağ, sosyal ağ, arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, sosyal medya metrikleri ve pazarlama 4.0 gibi kavramlar hakkında son derece detaylı bilgiler yer alıyor.

  1. Sosyal Medya Sanatı – GuyKawasaki

GuyKawasaki ve meslektaşı PegFitzpatrickApple’ın popüler marka imajı sahibi olmasında öncelik etmişlerdir. Aynı şekilde iş dünyasında bütün sosyal medya platformlarının kullanımına ön ayak olmuşlardır. Bu yüzden sosyal medyanın etkili kullanımı konusunda söyleyecekleri çok şey var. Bu kitapta zamanda, çabadan ve paradan tasarruf ettirecek çözümler bulunuyor. Pratik bir sosyal medya kullanım kılavuzuolarak karşımıza çıkıyor.

Sağlam bir sosyal medya stratejisi geliştirmek, platformlarda kalıcı ve etkili olmak, pazarda daha görünür olmak istiyorsanız bu kitaptan bütün incelikleri öğrenebilirsiniz.

  1. Sosyal Medya Stratejisi – Pelin Vardarlıer

Günümüzde bilgi teknolojilerinde büyük gelişmeler oluyor. Dijital medya anlayışı her geçen gün büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor. İşletmeler için sosyal araçlarını kullanırken strateji belirlemek, ona göre hareket etmek gerekir. Stratejiler uzun vadeli olmalı ve amaçlara uygun olarak şekillenmelidir. Bu sosyal medya kitabı sosyal medyanın pazarlama alanında nasıl kullanılması gerektiği, işletmelerin sosyal medyada yer alma stratejileri, marka yönetimi ve pazarlama çalışmalarına yer verilmektedir. Kitabın amacı sosyal medya stratejilerini uygulamalar üzerinden anlatmak, açıklamak, işetmeler için ne kadar önemli olduğunu belirterek bu alanda yapılmış en iyi sosyal medya uygulamalarını tespit etmektir.

  1. Sosyal Medyada Yapılan Müthiş İşler / Vasat İşler – ScottStratten

Sosyal Medyada Yapılan Müthiş İşler / Sosyal Medyada Yapılan Vasat İşlerkitabının yazarı ScottStratten. ScottStratten aynı zamanda ABD’de bestseller olmuş UnMarketing kitabının da yazarıdır. Adından da anlaşılacağı üzere burada bir değil iki kitap sunuluyor. Önlü arkalı olarak basılan kitabın bir yüzünde işlerinde başarılı olan çalışanların ve yöneticilerin sosyal medya aracılığıyla ortaya çıkardıkları müthiş işler anlatılıyor. Diğer yüzünde ise sosyal medyayı yanlış, gereksiz ve etkisiz zamanlarda kullanan çalışan ve yöneticilerin ortaya çıkardıkları vasat işler, hatta fiyasko işler anlatılıyor.

UnMarketing adlı kitapta ScottStratten, yine UnMarketing adlı interaktif web sitesine gönderilen birbirinden farklı hikayeleri okuyucuca sunuyor.İyi ve kötü gerçek hikayelere yer veriyor. Bu hikayeler ışığında okuyuculara bazı işlerin nasıl müthiş hale getirildiğini, bazı işlerinse nasıl bir felaketle sonuçlandırıldığını anlatıyor.

Yazar, büyük iş modellerini veya pazarlama hilelerini bir kenara bırakarak küçük davranış modelleri üzerine odaklanıyor. Bu sayede olumlu yönde hareket eden, müşterisinin sorununa çözüm üreten markaların ortaya çıkardıkları üstün başarıları veya tam tersi ortaya koydukları felaketleri esprili üslubuyla okuyucularına aktarıyor.

  1. Sosyal Medyanın İş Yaşamındaki Yeri- Harun Yıldız

Doç. Dr. Harun Yıldız sosyal medya ile alakalı farklı bir noktaya kitabında dikkat çekiyor. Farklı bir bakış açısıyla olayların ele alındığı çalışmada daha özele inilerek sadece iş yaşamında sosyal medyanın yeri üzerinde duruluyor. Beş bölümden oluşuyor ve iş dünyasına, yöneticilere, örgütlere yönelik sosyal medya ile ilgili kavramlar bulunuyor.Sektörler açısından sosyal medyanın önemi, örgütsel davranış sergilemelerinde sosyal medyanın yeri, örgüt kuramı açısından sosyal medyanın fonksiyonu gibi konular örneklerle birlikte ala alınıyor.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
0 based on 1 votes
Brand Name
Sosyal Medya Uzmanı Alaattin Çağıl
Product Name
Sosyal Medya Kitapları
Price
TRY 28
Product Availability
Available in Stock

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir